ویرایش محتوا
صفحه اصلی
تماس با ما
درباره ما
فروشگاه
وبلاگ
  1. صفحه اصلی
  2. »
  3. آموزش
  4. »
  5. پیشنهاداتی برای داشتن روشنایی مطلوب در اتاق خواب

باتری لیتیمی چیست؟

باتری لیتیمی چیست؟

کاربرد باتری لیتیمی

باتری لیتیمی که به آن باتری Li-Ion هم می گویند، نوعی از باتری های قابل شارژ هستند که در دستگاه ها و صنایع مختلف به کار می روند؛ مخصوصا در صنعت محصولات الکترونیکی. در واقع باتری های لیتیومی، سهم بزرگی از واردات قطعات الکترونیکی به کشور را به خود اختصاص داده اند.

باتری های لیتیمی در واقع الکتریسیته قابل حمل را در اختیار کاربر قرار می دهند که باعث می شود وسیله مناسبی برای شارژ موبایل های هوشمند، لپ تاپ و تبلت باشند. در این مطلب ضمن آشنایی با ویژگی ها و کاربرد باتری لیتیومی و کاربرد آن ها، نکاتی را نیز در خصوص واردات باتری لیتیومی و خرید آن توضیح خواهیم داد.

همه چیز درباره باتری لیتیمی

بدون اغراق باتری لیتیمی یکی از مهم ترین اختراعات بشر است و بسیاری از تکنولوژی های امروزی، مدیون این باتری های مفید و کاربردی است. به غیر از صنایع الکترونیکی، کاربرد باتری لیتیمی در صنایع دیگر نیز غیر قابل چشم پوشی است و به همین دلیل است که از آن به عنوان یکی از مهم ترین دستاورد های قرن بیست و یکم یاد می شود.

ساختار باتری لیتیومی

انواع باتری لیتیومی تفاوت هایی از نظر شکل و کاربرد با یکدیگر دارند اما به طور عمومی، همه آن ها ساختار مشابهی دارند که شامل این موارد می شوند:

  • کاتد یا الکترود مثبت: منبع یون های لیتیوم که ظرفیت و ولتاژ باتری را مشخص می کنند.
  • آند یا الکترود منفی: بخشی از باتری که یون ها را ذخیره کرده و آن ها را از طریق یک واحد خروجی آزاد می سازد.
  • الکترولیت: وسیله ای که یون ها را بین کاتد و آند منتقل می کند.
  • جدا کننده: مانعی که از برخورد مستقیم کاتد و آند با همدیگر جلوگیری می کند.

این ها در واقع بخش های اصلی هر باتری لیتیمی در هر شکل و اندازه ای هستند. برای آن که یک باتری لیتیومی بتوانند به شکل مطلوب کار کند، وجود این چهار بخش در آن الزامی است.

مزایای باتری لیتیمی

مزایای باتری لیتیمی نسبت به باتری های معمولی باعث شده است تا این باتری ها به کلی جای باتری های سنتی را در تقریبا همه صنعت ها بگیرند. امروزه تقریبا تمام تلفن های هوشمند و لپ تاپ های جدید از باتری لیتیومی استفاده می کنند. در اینجا دو مورد از مهم ترین مزایای باتری لیتیمی که باعث محبوبیت روزافزون آن شده است را معرفی می کنیم:

وزن سبک

به غیر از قابل شارژ بودن، یکی دیگر از مزایای باتری لیتیمی که باعث شده است برای دستگاه های الکترونیک قابل حمل مثل موبایل ایده آل باشد، وزن سبک آن است. تکنولوژی باتری های لیتیومی به گونه ای است که می تواند آن را در ابعاد کوچک تر و وزن کمتر نسبت به سایر باتری ها طراحی کرد و به همین دلیل قرار دادن آن ها در وسایلی مثل موبایل و لپ تاپ که باید قابل حمل باشند، کار راحتی است.

قابلیت شارژ اضطراری

باتری های لیتیومی می توانند در حالت قطعی و یا نوسان برق، به عنوان یک منبع انرژی اضطراری عمل کنند. این ویژگی برای تجهیزات اداری مثل کامپیوتر ها و همچنین سرور های IT بسیار مهم و ارزشمند محسوب می شود.

چرا که این تجهیزات باید به شکل مداوم روشن باقی بمانند و در صورت قطع ناگهانی و یا نوسان برق، اطلاعات آن ها آسیب می بیند. همچنین قابلیت شارژ اضطراری برای استفاده در تجهیزات پزشکی و صنعت بهداشت و سلامت نیز بسیار حیاتی است. چرا که قابلیت شارژ اضطراری تضمین می کنند که ابزار آلات پزشکی که با جان بیمار سروکار دارند، دچار قطعی ناگهانی برق نمی شوند و می توانند بدون توقف به کار خود ادامه دهند.

کاربرد باتری لیتیمی

این روز ها تقریبا در هر وسیله ای که نیاز به انرژی داشته باشد، می تواند کاربرد باتری لیتیمی را دید. در اینجا چند نمونه کاربرد های باتری لیتیومی را معرفی می کنیم.

خودروهای برقی

صنعت اتوموبیل یکی از متقاضیان اصلی خرید باتری لیتیمی است. این باتری ها برای خودروهای برقی و یا خودروهای هیبریدی گزینه ایده آلی محسوب می شوند. دلیل آن این است که باتری های لیتیمی می توانند حجم عظیمی از انرژی را در خود ذخیره کنند و همچنین قابلیت شارژ به دفعات زیاد را دارند. در نتیجه هم از نظر ظرفیت شارژ و هم از نظر عمر باتری، بهترین گزینه موجود هستند.

وسایل نقلیه دریایی

در وسایل نقلیه دریای مثل قایق های تندرو، کشتی ها تفریحی، قایق های یدک کش و غیره نیز باتری لیتیومی توانسته جای باتری های اسیدی و بنزین را به عنوان منبع انرژی بگیرد. چرا که این باتری ها منبعی کارآمد و کم سر و صدا برای تامین انرژی قایق هستند و همچنین می توانند برق وسایل الکترونیکی داخل قایق را نیز تامین کنند.

وسایل نقلیه شخصی

بین افرادی که از ویلچر، اسکوتر، موتور و غیره استفاده می کنند نیز باتری های لیتیمی نسبت به باتری های سنتی طرفداران بیشتری دارد. چون این باتری ها هم ظرفیت بسیار بالاتری دارند و هم هیچ گونه آلودگی شیمیایی از خود تولید نمی کنند.

ذخیره انرژی خورشیدی

برای ذخیره انرژی در پنل های خورشیدی نیز باتری لیتیمی نسبت به باتری های سنتی اولویت دارد؛ زیرا باتری های لیتیومی هم حجم کمتری اشغال می کنند، هم سریع تر شارژ می شوند و هم ظرفیت بالایی برای نگهداری انرژی دارند.

خرید و واردات باتری لیتیومی

همانطور که در این مطلب توضیح داده شد، کاربرد باتری لیتیومی آنقدر وسیع است که تقریبا در همه صنایع از آن استفاده می شود. به غیر از صنایع مربوط به تجهیزات الکترونیکی، بسیاری از صنایع دیگر نیز به شکل مستقیم یا غیر مستقیم به باتری های لیتیومی نیاز دارند. به همین دلیل خرید و واردات باتری لیتیومی در سراسر جهان از جمله ایران، روز به روز متقاضیان بیشتری پیدا می کند. یکی از بهترین راه ها برای واردات باتری لیتیومی از چین و امارات، شرکت بازرگانی eNabz است.

این شرکت به شکل تخصصی در زمینه واردات قطعات الکترونیک از جمله انواع باتری لیتیومی برای کاربرد های گوناگون فعالیت می کنند. برای خرید باتری لیتیمی چه در تعداد محدود و چه به شکل انبوه، کافی است سفارش خود را در سایت eNabz ثبت کنید و در مدت زمان تنها چند هفته، باتری های لیتیومی خود را با بالاترین کیفیت ممکن تحویل بگیرید. برای اطلاع از شرایط ثبت سفارش و قیمت انواع باتری لیتیومی، می توانید با کارشناسان شرکت eNabz تماس حاصل فرمایید.

مقایسه
0 محصول سبد خرید