آموزش

7 روش شناسایی قطعات الکترونیک اصل

7 روش شناسایی قطعات الکترونیک اصل

یکی از بزرگترین نگرانی های شرکت های سازنده لوازم و وسایل الکترونیکی، اصل بودن قطعات الکترونیکی است که در تهیه این لوازم مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو تشخیص قطعات الکترونیک اصل یکی از مهمترین عناصر در هنگام تولید لوازم الکتریکی به شمار می آید.

لوازم تقلبی معمولا یا بازسازی شده و به عنوان قطعات جدید فروخته می شوند و یا بر روی قطعات قدیمی تنها برچسب نو و اصل زده شده و راهی بازار می شوند. بدیهی است که استفاده از این قطعات می تواند ضررهای زیادی به تولیدکنندگان بزرگ وارد نماید.

قطعات الکترونیکی به طور عمده با برق در ارتباط بوده و وجود نقص جزئی در آنها می تواند خسارت های جبران ناپذیر جانی و مالی به افراد وارد نماید. از این رو همواره افرادی که در این کارخانه ها مشغول به کار می شوند، باید به خوبی آموزش دیده و قادر به تشخیص قطعات الکترونیک اصل از تقلبی باشند. برای تشخیص قطعات الکترونیک اصل و نو روش های متفاوتی وجود دارد که در این مقاله به بررسی برخی از آنها می پردازیم.

7 روش شناسایی قطعات اصل از تقلبی

موارد زیر به شما کمک کرده تا به راحتی بتوانید قطعات الکترونیک اصل از تقلبی را شناسایی کرده و از خرید آنها خودداری کنید.

بررسی اطلاعات درج شده بر روی قطعات

1.  بررسی اطلاعات درج شده بر روی قطعات

یکی از ساده ترین راه های تشخیص قطعات الکترونیک اصل از جعلی، بررسی اطلاعات مربوط به هر محصول می باشد. به طور عمده جعل کنندگان قادر به تکرار دقیق تمام جزئیات کالا نبوده و در برخی موارد با بررسی چشمی نیز می توانید از این موضوع مطلع شوید.

به عنوان مثال غلط های املایی، فونت نادرست، تغییر کشور مبدا و سازنده قطعه، لوگو شرکت، شماره نادرست قطعات و غیره از جمله مواردی هستند که با تطبیق دادن آنها با اطلاعات قطعه اصل می توانید به راحتی قطعات جعلی و اصل را از یکدیگر تشخیص دهید.

2.  بازرسی اشعه ای

بازرسی اشعه ایکس همانطور که از نام آن پیداست، برای مشاهده قطعات داخلی بکار گرفته شده در کالاها می باشد. با کمک این بازرسی بدون اینکه محصولات و قطعات الکتریکی را باز کنید، می توانید از قطعات کوچک بکار گرفته شده در تولید آنها اطلاع یابید.

این بازرسی می تواند شامل شاخص هایی نظیر اندازه قالب ها و ناسازگاری آنها و اوراق سیم های شکسته و مفقود شده باشد. چنانچه این قطعه مورد آزمایش قرار گرفت و مورد تایید RoHS بود، می توان از آن به عنوان یک قطعه اصل یاد کرد.

بازرسی اشعه ای

3.  اسکن میکروسکوپ آکوستیک

 یکی دیگر از روش های تشخیص قطعات الکترونیک اصل از قطعات جعلی، استفاده از میکروسکوپ آکوستیک اسکن (SAM) است. این اسکن از امواج صوتی برای شناسایی و تشخیص حفره ها، تغییرات چگالی مواد، لایه ها و موارد دیگر در دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

این اسکن نسبت به لایه لایه شدن قطعات و شکاف های هوای زیر میکرون بسیار حساس بوده و قادر به شناسایی آنهاست تا جایی که اشعه ایکس پاسخگوی خوبی در این موارد نیست. از طرفی پس از بهره گیری از این روش، قطعه مورد استفاده بوده و به آن آسیبی وارد نمی شود.

4.  احیای مجدد قطعات پلاستیکی

تولید کنندگان قطعات جعلی در بازسازی قطعات پلاستیکی به خوبی عمل کرده و جای هیچگونه شکی برای بازرسان برجای نمی گذارند اما همچنان با این وجود می توان آثاری از دستکاری آنها پیدا کرد. جعل کنندگان برای اینکه قطعات پلاستیکی را بازسازی کرده و مجددا آنها را مورد استفاده قرار دهند، از سمباده زنی بهره می گیرند. در این روش از پلیمر برای پوشاندن قطعات آسیب دیده و ترمیم آنها استفاده می شود.

7 روش شناسایی قطعات اصل از تقلبی

گاهی اوقات با بررسی دقیق سطوح برای تشخیص قطعات الکترونیک اصل، می توان متوجه این امر شد که قطعه در دست شما یک قطعه الکترونیک جعلی است. به این صورت که کمی تورفتگی در سطح صاف ایجاد می شود. با مشاهده این موارد می توانید از غیر اصل بودن قطعات الکترونیکی مطمئن شوید.

5.  آزمایش برق

از آنجایی که ان قطعات الکترونیکی بوده و در لوازم برقی مورد استفاده قرار می گیرند، یکی از روش های تشخیص قطعات الکترونیک اصل آزمایش آنها به کمک برق است. انجام آزمایش های الکتریکی موجب می شود تا تشخیص دهید که یک قطعه به درستی کار کرده و اصلی است و یا دچار مشکل است.

6.  آزمایش های مخرب

علاوه بر آزمایش های فوق، دسته ای دیگر از روش های تشخیص قطعات الکترونیک اصل وجود دارد که به عنوان آزمایش های مخرب یاد می شوند چرا که پس از آزمایش قطعات به این روش ها، دیگر آن قطعه غیرقابل استفاده خواهد شد.

اولین روش دکپسوله سازی نامیده می شود. در این روش اسیدهایی بر روی قطعه مورد نظر ریخته شده تا رنگ و قطعات داخلی به نمایش در آیند. روش دیگر سیاه شدن نام دارد. در این روش با استفاده از پنبه و استون تراشه ها مورد آزمایش قرار می گیرند. چنانچه تراشه تکه تکه شود، نشان از تقلبی و جعلی بودن آن خواهد بود.

تشخیص قطعات الکترونیک اصل

7.  نقص های فیزیکی

همانطور که در موارد فوق نیز به آن اشاره شد، برخی از جعل کنندگان لوازم و قطعات قدیمی و استفاده شده را بازسازی کرده و یا بر آنها برچسب نو میزنند. همین امر موجب می شود تا آثاری از ساییدگی ها، فرورفتگی ها و خرابی هایی بر این قطعات باقی بماند. در تشخیص قطعات الکترونیک اصل نباید هیچ آثاری از خراش و خرابی باشد.

چنانچه شما نیز یک تولیدکننده لوازم الکترونیکی بوده و در تشخیص قطعات الکترونیکی دچار مشکل شده اید می توانید از روش های فوق برای آزمایش قطعات خریداری شده استفاده نمایید؛ اما بهتر است قبل از اعتماد به شرکت های مختلف تولیدکننده به کارخانه و شرکت هایی اعتماد کنید که از اصل بودن قطعات الکترونیکی آنها مطمئن هستید.

ای نبض؛ بازرگانی قطعات الکترونیک و نورپردازی است که سالهاست که در این راستا فعالیت کرده و خدمت رسانی می نماید. از جمله خدمات این شرکت بازرگانی می توان به واردات قطعات الکترونیک، چاپ و مونتاژ برد مدار، واردات تجهیزات نورپردازی، هوشمندسازی ساختمان ها، واردات تجهیزات کارگاهی و حمل و نقل کالا از چین و دبی اشاره نمود.

به جای تشخیص قطعات الکترونیک اصل به شرکت های معتبر اعتماد کرده و آنها خرید نمایید. برای خرید قطعات الکترونیک اصل با مشاوران ای نبض ارتباط برقرار نمایید.

4.6/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *