آموزش

قطعات الکترونیکی چیست؟

خرید قطعات الکترونیکی

قطعات الکترونیکی مدت زیادی است که بخشی جداناپذیر از زندگی ما شده اند. این قطعات کوچک توانسته اند تغییرات بزرگی در نوع زندگی روزمره بشر ایجاد کنند و کیفیت آن را افزایش دهند. از هوانوردی گرفته تا بهداشت و درمان، در همه کشور ها این صنایع وابسته به واردات قطعات الکترونیکی هستند و کاربرد قطعات الکترونیک در همه صنایع غیر قابل چشم پوشی است.

اکثر دستگاه ها و تجهیزات الکترونیکی، از مدارهای الکتریکی کوچکی تشکیل شده اند که آن ماشین را کنترل کرده و اطلاعات ورودی را پردازش می کند. به زبان ساده، انواع قطعات الکترونیکی در کنار هم یک مدار را تشکیل می دهند و این مدار ها در واقع قلب تپنده دستگاه های الکتریکی هستند.

در این مطلب به جای پرداختن به قطعات الکترونیکی کمیاب که فقط در بعضی از دستگاه ها کاربرد دارند، تصمیم گرفتیم تا نگاهی داشته باشیم به قطعات الکترونیکی اصلی و بنیادی که تقریبا در هر مدار الکتریکی کاربرد دارند و تصور زندگی بدون آن ها، غیرممکن است. با ما همراه باشید.

انواع قطعات الکترونیکی در یک مدار الکتریکی

انواع قطعات الکترونیکی در یک مدار الکتریکی

در ادامه این مطلب، قطعات الکترونیکی زیر را تعریف کرده و کاربرد آن ها را به شکل مختصر توضیح می دهیم:

خازن

خازن یکی از مهم ترین انواع قطعات الکترونیکی است که در هر مدار الکترونیکی پیدا می شود. خازن یک قطعه الکترونیکی دو پایانه ای غیر فعال است که می تواند انرژی را به شکل الکترواستاتیک در یک میدان الکتریکی ذخیره کند. به زبان ساده، خازن مثل یک باتری قابل شارژ کوچک عمل می کند که می تواند برق را در خود ذخیره کند. تفاوت آن با باتری های عادی این است که در عرض کمتر از یک ثانیه، شارژ آن به شکل کامل تخلیه و یا پر می شود.

مقاومت

مقاومت یک قطعه الکترونیکی فعال دو پایانه ای است که در برابر جریان برق مقاومت می کند. از بین انواع قطعات الکترونیکی، می شود گفت که مقاومت یکی از ساده ترین آن ها است. به همین دلیل قیمت آن نیز ارزان تر از قیمت قطعات الکترونیکی دیگر است. از آن جایی که تقریبا در تمام مدار های الکترونیکی مقاومت یک عنصر ضروری است، این قطعه جزو پر کاربردترین قطعات الکترونیک نیز محسوب می شود. معمولا مقاومت ها با استفاده از علائم رنگی کد نگاری می شوند.

از نظر کاربرد قطعات الکترونیک، مقاومت در عین حال که طراحی ساده ای دارد اما نقش فوق العاده مهمی در یک مدار ایفا می کند و آن هم کنترل ولتاژ و جریان در مدار است؛ به عبارت دیگر، این مقاومت است که به شما اجازه می دهد تا مدار الکترونیکی خود را به شکل های مختلف طراحی کنید.

مقاومت

دیود

دیود هم جزو قطعات الکترونیکی دو پایانه ای محسوب می شود که کاربرد آن، یک طرفه کردن جریان برق است. در واقع می شود آن را به عنوان یک خیابان یک طرفه در دنیای مدار های الکتریکی معرفی کرد. از دیود معمولا برای تبدیل یک جریان متناوب (AC) به جریان مستقیم (DC) استفاده می شود. برای ساخت دیود یا از مواد اولیه نیمه رسانا و یا از لوله وکیوم استفاده می شود. امروزه اکثر دیود های ساخته شده از روش اول یعنی استفاده از مواد اولیه نیمه رسانا ساخته می شوند.

به عنوان مثال در واردات قطعات الکترونیکی از چین، اکثر دیود های وارداتی از جنس سیلیکون هستند که در دسته بندی دیود های نیمه رسانا قرار می گیرند.

دیود

ترانزیستور

اگر تجربه خرید قطعات الکترونیک را داشته باشید، ترانزیستور حتما نام آشنایی برای شما خواهد بود. در بین انواع قطعات الکترونیکی، ترانزیستور از قدمت کمتری برخوردار است و فقط کمی بیشتر از پنج دهه از اختراع آن می گذرد. این قطعه دارای سه پایانه است و از آن معمولا به عنوان آمپلی فایر و سوییچ کردن دستگاه های مختلف استفاده می شود. در واقع می شود ترانزیستور را یک رله منتهی بدون قطعات متحرک دانست چرا که ترانزیستور می تواند یک وسیله را بدون هیچ حرکتی روشن یا خاموش کند.

همچنین ترانزیستور می تواند یک جریان کوچک را به یک جریان خیلی بزرگتر تبدیل کند و به همین دلیل برای مدار هایی که نیاز به جریان پله ای دارند، یک قطعه ضروری است.

ترانزیستور

اینداکتور یا القاگر

القاگر که به آن راکتور هم می گویند، یک قطعه غیر فعال الکتریکی است که دارای دو پایانه یا همان ترمینال است. این دستگاه انرژی را در مدار مغناطیسی خود ذخیره می کند و سپس هر وقت که لازم باشد، آن را به مدار بر می گرداند. اگر دو القاگر در نزدیکی همدیگر قرار داشته باشند، حتی بدون این که با هم در تماس باشند می توانند روی مدار مغناطیسی یکدیگر اثر بگذارند. این کشف در واقع سنگ بنایی بود که در نهایت به اختراع اولین ترانسفورمر ها منجر شد.

در بین انواع قطعات الکترونیکی، القاگر به دلیل ابعاد بزرگ و وزن سنگینش کمتر در مدار های الکترونیکی به کار گرفته می شود و به جای آن از مقاومت استفاده می گردد. با این حال، در سایر محصولات الکترونیکی القاگر نقشی حیاتی دارد و در صنایع مختلف به کار گرفته می شود.

اینداکتور یا القاگر

رله

رله یک سوییچ الکترومغناطیسی است که می تواند مدار ها هم به روش الکترومکانیکی و هم الکترونیکی باز و بسته کند. رله برای کار کردن نیاز به جریان برق نسبتا ضعیف تری در مقایسه با سایر انواع قطعات الکترونیکی دارد. معمولا از آن ها برای تنظیم جریان بر در مدارهای کنترل استفاده می شود. با این حال، شما می توانید از رله برای کنترل جریان های برق شدید نیز استفاده کنید.

واردات و خرید قطعات الکترونیکی

همانطور که اشاره شد، تصور زندگی بدون انواع قطعات الکترونیکی تقریبا غیر ممکن است. از طرف دیگر تعداد کشورهایی که می توانند تمامی قطعات الکترونیکی را با کیفیت مطلوب و در تیراژ بالا تولید کنند انگشت شمار است. به همین دلیل واردات و خرید قطعات الکترونیکی برای اکثر کشور های جهان یک امر بدیهی و ضروری است. در کشور ما نیز واردات قطعات الکترونیکی از چین راهکار اصلی برای تامین نیاز کشور به این قطعات کاربردی است.

شرکت بازرگانی eNabz یک واسطه مطمئن در مسیر خرید و واردات قطعات الکترونیکی محسوب می شود که به شکل تخصصی در این زمینه کار می کند. شما می توانید جهت خرید قطعات الکترونیکی پر مصرف به شکل انبوه و یا حتی خرید قطعات الکترونیکی کمیاب به شکل سفارشی از خدمات این شرکت استفاده نمایید. جهت اطلاع بیشتر از قیمت قطعات الکترونیکی و همچنین شرایط ثبت سفارش و دریافت کالا در شرکت eNabz، می توانید همین حالا با کارشناسان حرفه ای این شرکت تماس بگیرید.

4.6/5 - (5 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *